Proiect cofinantat din Fondul Social European prin

Programul Operational Sectorial 2007-2013

Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala

a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana

 va invitam sa vizitati  www.fonduri-ue.ro  sau www.fseromania.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBIECTIVUL GENERAL

Combaterea saraciei extreme in randul somerilor tineri si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca proveniti din mediul rural din judetul Olt, supusi riscului marginalizarii sociale, prin integrarea lor pe piata muncii.

Incurajarea mobilitatii fortei de munca, regionala, interregionala, inclusiv la nivel european si totodata  dezvoltarea abilitatilor profesionale ale acestui grup vulnerabil prin promovarea incluziunii lor sociale.

 

OBIECTIVE SPECIFICE

Proiectul isi propune, in principal, stimularea mobilitatii geografice si ocupationale a  somerilor tineri si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din mediul rural, defavorizati pe piata muncii, care sa beneficieze de servicii de formare profesionala de calitate, pe parcursul carora sa poata fi asistati si ulterior incadrati in munca.

Beneficiile proiectului vor fi atat pentru grupul tinta cat si pentru comunitatea din care fac parte aceste persoane, familiile celor care beneficiaza de serviciile oferite in cadrul proiectului, alte persoane si grupuri sociale care sunt supuse riscului de marginalizare sociala si care vor solicita la randul lor serviciile oferite prin proiect sau altele similare. Totodata, pentru primariile din localitatile de domiciliu a tinerilor si a celorlalte persoane incadrate, vor fi diminuate cheltuielile din bugetul local pentru acodarea venitului minim garantat.

 

GRUPUL TINTA

600 persoane (300 persoane aflate in cautarea unui loc de munca si 300 someri tineri) din mediul rural, din judetul Olt.

 

REZULTATE ANTICIPATE

minim 600 persoane (300 persoane aflate in cautarea unui loc de munca si 300 someri tineri - indicator output) din mediul rural vor beneficia de servicii de  informare si  consiliere profesionala, din care:

            - 196 participanti la instriure (indicator output) constituiti in 7 grupe (2 ospatar, 2 bucatar, 2 lucrator hotelier si 1 camerista), vor fi selectati pentru programele de formare profesionala intr-una din cele 4 ocupatii;

            - 10 cursanti cu rezultate deosebite din fiecare grupa, vor participa 7 zile la 2 actiuni interregionale organizate de solicitant in colaborare cu partenerii, la agenti economici  din domeniile respective. Scopul acestei actiuni este acela de a veni in sprijinul cursantilor in sensul aprofundarii, in conditii reale de munca, a cunostintelor dobandite si posibilitatea recrutarii unora dintre acestia de catre agentii economici;  

 

 

 

 

Pagina Principala

 

 

 

 

POSDRU

FOMDURI UE

 

        AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA OLT
Adresa: Slatina, str. Prelungirea Crisan, nr. 2, jud. Olt
Telefon: 0249-438595, Fax: 0249-432276

Link-uri utile

ANOFM

GUVERN

MMSSF

SEMM

CRFPA

WAPES

ANAF

OMFM

EURES